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청국장띄우기 Soybeans Fermentation - 냄새 없는 청국장 원재료 띄우기로 청국장 문화 재편!!

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작성자 인생요리 Beyond Spe… 작성일21-03-30 00:00 조회3회 댓글0건

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#청국장띄우기 198
1. 메주콩을 씻어, 물에 불린다.
2. 불린 콩을 전기밥솥에 30분 삶는다.
3. 볏짚을 씻어 준비한다.
4. 삶은 콩의 물기를 빼고, 약간 식힌다.
5. 식힌 콩을 전기밥솥에서 약 12시간 숙성시킨다.
6. 발효된 콩을 빻아, 냉장 보관한다.

** Fermenting Soybeans for Soup Materials Recipe
1. Wash and soak soybeans in water.
2. Boil soaked soybeans in Instant Pot.
3. Prepare and wash rice straws.
4. Subtract water from boiled beans and cool them a little.
5. Ferment soiled soybeans in Instant Pot around 12 hours.
6. Crush fermented soybeans and keep the container in refrigerator.

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